Kuchyně

Parametry filtrační konvice zvyšující uživatelský komfort

Vybíráte novou filtrační konvici a říkáte si, že se na tom nedá moc zkazit? Třeba se mýlíte. Právě pohodlnost používání filtrační konvice má zásadní vliv na to, jestli a jak často ji budete mít v ruce. Co všechno může pomoci snazšímu používání konvice a její bezproblémové údržbě? 

Vejde se vám filtrační konvice do lednice?

Možná si říkáte, že to není až zas tak důležité. Ale ruku na srdce, kdo by si v létě nechtěl dopřát chutnou vychlazenou vodu s optimálním složením? A přelévat filtrovanou vodu do nádoby, ve které ji uložíte do lednice, když to jde rovnou s konvicí? Zbytečná práce. Skvělé je také průtočné víčko, které není třeba otevírat ručně. Vlivem proudu vody se samo sklopí. I filtrační konvici můžete mýt v myčce nádobí. A ušetří to spoustu času a práce. Jen pozor na konvice vybavené digitální indikátorem výměny filtru nebo displejem. Ty do myčky nedávejte.

Jsou v balení náhradní filtry?

Možná to pro vás není důležité. Ale, až se první filtr v konvici naplní a bude potřeba ho vyměnit, budete rádi, že náhradní filtry máte po ruce. Zároveň si díky jejich koupi přímo s konvicí můžete být jisti jejich kompatibilitou. Pro začátek hledejte balení, které obsahuje dva nebo tři filtry. Vyplatí se to. Praktická je rovněž stupnice ukazující množství vody v konvici. Budete přesně vědět, kdy je čas konvici naplnit. Digitální displej pak u dražších modelů filtračních konvic pomůže upozornit na to, že je čas na výměnu filtru. V závislosti na modelu vám může také ukazovat kvalitu filtrované vody nebo přesné množství filtrované vody.

Mobilní aplikace

Až budete přemýšlet nad tím, jak vybrat filtrační konvici, pak byste měli vědět, že existují i konvice, ke kterým jejich výrobce dodává mobilní aplikaci. Informace o výměně filtrů a dalších požadavcích na údržbu filtrační konvice najdete přímo v ní. Můžete také sledovat, jak často pijete filtrovanou vodu, a nastavit si cíle a dodržovat díky nim lépe svůj pitný režim. To se obvykle provádí pomocí QR kódu, který naskenujete do aplikace po jejím stažení a instalaci. Je to jednoduché a velice efektivní. Při výběru filtrační konvice ale nejvíce zohledněte její objem a dostupnost filtrů. To je přece jen to, co dělá z dobré konvice skvělou konvici.