provázková záclona
Bytové dekorace Bytový textil

Moderní byt? Vsaďte na provázkové závěsy!

Každý chce bydlet originálně a zároveň podle aktuálních trendů. Ať už patříte mezi milovníky Provence stylu, nebo dáváte přednost minimalismu, stále se najdou kousky s univerzálním použitím v každém interiéru. Jedním z nich jsou bezesporu stylové záclony z provázků, které plní především dekorativní funkci. Víte ale, jaké varianty provázkových záclon můžete koupit? Široký sortiment vás mile překvapí!

Dáte přednost zdobení či perličkám?

Jednobarevné záclony jsou stále in! Jejich jednoduchost vás překvapí. Sáhnete-li po modrém, zeleném, červeném či snad vínovém zpracování, získáte jedinečnou ozdobu místností. V nabídce ale nechybí ani vícebarevné provázkové závěsy, s nimiž zacílíte na detail. Velmi jemné kombinace odstínů vykouzlí hru barev a navodí hřejivou atmosféru domova. Nádech luxusu vašim prostorám dodá provázková záclona zdobená stříbrnou nití. Každá barva je prokládána stříbrným odstínem a dělá tak z obyčejné záclony neobvyklý doplněk. Použití těchto záclon je rozmanité. Smíte je nechat volně viset, eventuálně splést a umístit do stran. Díky tomu pronikne do místnosti světlo nebo naopak získáte dostatek soukromí. Vkusné záclony s korálky vás budou doslova bavit. Jejich originální design oceníte také jako decentní předěl místnosti a stejně tak jako závěsy do dveří.

Doplňky pro vaše okna

Aktuální zimní trendy diktují rovněž využití hrubých tkanin a těžkých závěsů. Ty se vyznačují skvělou tepelnou i zvukovou izolací. Během chvíle vám dopřejí soukromí, v momentě získají prostory příjemné šero. Dokáží vylepšit funkce starších oken a přitom skvěle vypadají! Záclony nebo závěsy si zaslouží též náležitou péči. Spony symbolizují elegantní řešení proti zamotání jednotlivých vlasců při průvanu. Kromě kulatého vzhledu se nabízí i jiné geometrické tvary. Například vlastnosti oválného typu oceníte u hustších záclon. Stejně tak se vybavte pracími sáčky, s nimiž předejdete zamotání. Jakmile budete chtít závěsy vyměnit, spolehněte se na vhodné skladování pomocí vakuových sáčků, díky nimž si všechny materiály zachovají své vlastnosti i barvy.