kvalitní svítidla
Náš tip

Nástěnná svítidla aneb kam s nimi

Vašemu pokoji něco chybí, ale nemůžete přijít na to, co? Možná je to nedostatek světla, které by vás nabilo energií. Již dlouho je známým pravidlem, že jedno světlo celý pokoj nepokryje. To ale neznamená, že do každého koutu položíte lampu a budete mít vyřešeno.

Nástěnná svítidla jako vhodný doplněk

Přemýšlíte, jak doplnit ostatní typy svítidel použitých ve vašem interiéru? Ideálním doplňkem jsou oblíbená nástěnná svítidla, která lze použít opravdu kdekoli. Nejčastěji jsou však používána v obývacím pokoji, ložnici nebo v jídelním koutě.

Zkuste zkombinovat více různých typů světel a vše sladit tak, aby byla celá místnost v harmonickém souladu.

Nástěnné svítidlo instalujte až po finální malbě

marion-kulataPři samotné montáži si dejte pozor na dvě věci, a sice na to, abyste svítidlo měli rovně a zároveň při vrtání neporušili rozvody ve zdech. Takzvanou rovinnost svítidla jednoduše ověříte vodováhou. Umístění stávajících rozvodů najdete v dokumentaci, nebo pro jistotu ověřte detektorem.

Samotnou instalaci nástěnného svítidla si nechte až po finální malbě místnosti. Dejte si pozor na volbu správné hmoždinky a vrutu podle typu vaší zdi. Raději si dopředu vše promyslete, ať pak nemáte zbytečnou práci navíc.

Chcete se o svítidlech dozvědět více? Sledujte blog odborníků na kvalitní svítidla.