Máte náladu na pohodové posezení s rodinou? Chystáte bujarou oslavu s přáteli? Anebo naopak toužíte po chvíli odpočinku a klidu? Ať tak či onak, jistě se shodneme na tom, že uspokojení z očekávaných prožitků může být výrazně silnější, pokud takové okamžiky spojíme s konzumací
výborného voňavého pokrmu. Jak dosáhnout toho, aby byl zážitek opravdu dokonalý? Využijme mnoha možností, které nám nabízí grilování. Okamžiky strávené při přípravě chutných lahůdek, kdy sedíme okolo grilu a vnímáme neodolatelnou vůni, patří k těm nejpříjemnějším.
Gril lze využít k přípravě jídla, které bychom jinak svěřili troubě, nabízí ale i mnoho jiných variantpro dosažení dokonalé chuti pokrmu. I dosavadní odpůrci grilování již nyní musejí uznat, že poté, co se objevily na trhu grily umožňující nepřímý způsob grilování, nestojí v cestě skvělým gurmetským zážitkům již ani výhrady zdravotníků. Nepřímé grilování totiž zamezí tolik kritizovanému odkapávání šťávy z potravin na žhavé uhlíky a jejímu následnému přepalování.
Zažili jste také ten pocit, že skvělé grilovačce, na kterou jste byli pozváni, k dokonalosti přece jen něco chybí? Marně přemýšlíte, po čem se marně ohlížejí třeba i vaši hosté? Ač vaše recepty na grilování jsou jistě báječné, možná přece jen na něco zapomínáte. Ano, zelenina je tím, co na grilech často chybí, nebo je podáváno jen coby příloha v minimálním množství. Nutno říci k velké škodě vašich chuťových buněk. Přitom i ti, kteří za normálních okolností zdravé výživě příliš neholdují, musejí po ochutnání grilované zeleniny rychle změnit názor. Ať už zvolíte grilovaný lilek, či dáte přednost jiné zdravé pochoutce, výsledek vás zcela jistě ohromí. S velkým úspěchem můžete využít různé recepty z cukety a další sezónní zeleniny. Doplňte stůl o nápadité dipy a dressingy, čerstvé pečivo a kvalitní pití a zkuste pozvat přátele na tematicky založené grilování. Do hlavní role obsaďte zeleninu a pak už jen čekejte na nadšené reakce svých blízkých.